Holnap Kiadó

Novembertől karácsonyig – 50%-os akció

2015. november 17. - holnapkiado.hu

Kezdje a karácsonyi bevásárlást könyvekkel fél áron!

 

Kedves Olvasónk. Ha a naptárra nézünk, akkor láthatjuk, hogy bizony, lassan megint elröppent egy esztendő. Mivel alig egy hónap van karácsonyig, így ideje elkezdeni gondolkozni rajta, hogy a fa alá milyen ajándékok kerüljenek.

 

Lepje meg szeretteit könyvekkel, hiszen így garantáltan izgalmas és értékálló ajándékot adhat! Kiadónk az idén is hatalmas karácsonyi akcióval várja kedves vásárlóit. Üzleteinkben, valamint webáruházunkban novembertől egészen karácsonyig 50%-os kedvezménnyel hozzájuthat színvonalas és olvasmányos könyveinkhez.

 

A választék az idei karácsonyi szezonban is impozánsnak ígérkezik, hiszen az irodalom, és a zeneművészet szerelmesei egyaránt válogathatnak új kiadványaink között. Természetesen kínálatunkban gondoltunk a legifjabbakra is, akik nélkül egyetlen nagycsaládban sem lehetne teljes a karácsony.

 

A Holnap Kiadó karácsonyra a következő könyveket ajánlja kedves olvasói számára:

 

Buda Ferenc: Csontvárycsontvaryrgb.jpg

 

A magyar festészet senki máshoz nem hasonlítható alkotóját, Csontváry Kosztka Tivadart, Buda Ferenc Kossuth-díjas író elbeszélése alapján ismerhetjük meg. A művész, aki eredeti szakmáját tekintve gyógyszerész, apai példa nyomán – mondhatni családi hagyományként – egészen 40 éves koráig eredményesen gyakorolta tanult foglalkozását, a gyógyszerészetet. Egy csodaszerű fordulópont után azonban, addigi életét hátrahagyva, gyalogszerrel nekivágott Európának, hogy beteljesítse sorsát és a magyar festészet egyik legkiemelkedőbb egyéniségévé váljon.

 

A Holnap Kiadó híres magyarok életét bemutató, most induló sorozatának első köteteként, Csontváry életművével ismerkedhetnek meg olvasóink.

 

Donászy Magda: A mókus és a szarka

 

mokusrgb.jpgSokak gyermekkori kedvenc olvasmánya végre a Holnap Kiadónál is kapható. Donászy Magda meséjét eredetileg az 1960-as években adták ki, amelyen azóta olvasók százezrei nőttek fel. A verses formában megírt mese tökéletes ajándék a gyerekek számára, hiszen így idejekorán tudjuk megszerettetni a legifjabbakkal az olvasást. A bájos és tanulságos történetet Sajdik Ferenc illusztrációi teszik teljessé.

 

Volt egyszer egy szemfüles Makkos mókus gyors, ügyes. Bükkös erdő közelében mindig akadt elesége, gyomra sosem volt üres. Hol lehempergett a gyepre, hol fölmászott az ághegyre egy szem makkért, fél dióért, lyukas móri-mogyoróért. Makkos nem csak ette-vette, szedegette, eszegette, ha jól lakott félretette. Félre bizony, ha tehette. Vitte-vitte egyre-másra ugrándozva, kúszva-mászva, a jó odút adó fára. Száz éves bükk törzse, ága örült, ha Makkoskát látta.”

 

Tarbay Ede: Háry János

 haryrgb.jpg

Háry János a magyar irodalom és zeneművészet egyik legendás alakja. Az elmúlt század során ikonikussá vált figurát Tarbay Ede írta meg, aki hol volt, hol nem volt időbe vezeti olvasóit. Az író-költő Garay János által egykor versbe szedett történetét eleveníti fel. A kalandokban bővelkedő, olykor nagyot mondó Háry története egyszerre jelenik meg a könyv lapjain szövegben és képben. A könyvhöz tartozó CD-mellékletnek köszönhetően pedig a Kodály Zoltán művének jól ismert dallamait is felidézhetjük.

 

A Holnap Kiadó sorozatában eddig megjelent köteteink: a Diótörő és A hattyúk tava.

 

1000_dologrgb.jpg1000 dolog, ami megy

 

Az emberek ősidők óta a közlekedés újabb és újabb módjait találják fel. Olyan dolgokat, amikkel földön, vízen és fent a levegőben lehet utazni.

Ebben a könyvben pontosan 1000 jármű szerepel az összehajtható kerékpártól a ló vontatta kocsikon át az űrhajókig, amelyekkel felfedezzük a Naprendszert, sőt még az azon túli világot is.

Minden kép alatt szerepel a jármű neve, a könyv végén pedig egytől egyig megtalálhatóak betűrend szerinti listába szedve is.

 

 

Eősze László: Trisztán és Aida – Séták az Opera világában

 

Talán az egyik legnehezebb zenetörténészeti feladat az opera sokoldalú műfajáról írni. Nem egyszerű a szerzősetak.jpg dolga, hiszen érdekfeszítőnek, olvasmányosnak, valamint szakmailag igényesnek is kell lennie. Megnehezíti az író munkáját, hogy a kész műnek különböző igényeket kell kiszolgálnia. Egyrészről meg kell nyerni azokat az olvasókat e különleges zenész színháznak, akik még egyáltalán nem vagy csak alig találkoztak operával. Másrészről a műfajt már értő, ismerő zenekedvelőknek is tartalmas olvasnivalót kínál.

 

Ezen kihívásokkal teli, izgalmas feladatra vállalkozott Eősze László. Az Erkel Ferenc-, Szabolcsi Bence- és Széchenyi-díjas zenetörténész írásaival az opera kedvelői már találkozhattak, hiszen Kodály Zoltán életrajzi könyve valamint a Verdi és Wagner életművek népszerűsítése is az ő munkásságához fűződik. A Holnap Kiadó a magyar zenetörténet írás doyenjének az Operaélet folyóirat hasábjain közreadott esszésorozatából készített válogatást, amely így már könyv formájában is kapható a kedves olvasók számára. Tökéletes ajándék azoknak, akik operákról és operakomponistákról szeretnének szakmailag megalapozott, de vállaltan szubjektív megközelítésű tanulmányokat, történeteket olvasni.

 

 

További információért és rendelésért látogassa meg weboldalunkat:

http://holnapkiado.hu/ kepkivagas.JPG